Alapításunk története

A Közélet Iskolája alapítói A Város Mindenkié (AVM) hajléktalan érdekvédelmi csoportban ismerkedtek meg, és közel 5 éve dolgoznak együtt.

A Város Mindenkiében már évek óta nagy sikerrel működik az ún. AVM Akadémia, amelynek keretében a csoport hajléktalan és szövetséges tagjai különböző elm életi és gyakorlati képzéseken és tapasztalatcseréken vesznek részt (pl. mentorálás, toborzás, moderálás, feminizmus, polgári engedetlenség). Az oktatás célja az AVM-tagok munkájának és érdekérvényesítési készségeinek fejlesztése. Ez az egyedülálló képzési és fejlődési lehetőség jelenleg csak a csoport tagjai számára elérhető.

A Közélet Iskoláját azért hoztuk létre, hogy sokkal szélesebb körben tegyük elérhetővé a hatékony érdekvédelemhez és mozgalomszervezéshez szükséges képzéseket és erőforrásokat az elnyomott és kirekesztett állampolgárok és az őket képviselő szervezetek körében. A Közélet Iskolája olyan mozgalmi háttérintézmény és tudásközpont kíván lenni, amely a Magyarországon aktív társadalmi mozgalmakat és aktivistákat támogatja és képzi.

Noha a Közélet Iskolája az AVM-ből nőtt ki, a két szervezet egymástól függetlenül működik.

Céljaink

Tevékenységeink

Kikkel dolgozunk?

Elveink

Csapat

Kapcsolat

Referenciák

Share this page